Wat mag je verwachten van de vernieuwde PowerPoint 2016 voor Windows?

De meeste gebruikers zijn vertrouwd met PowerPoint als onderdeel van het Office-pakket van Microsoft. Net zoals ieder Microsoft-product dat deel uitmaakt van Office, wordt PowerPoint steeds verder gefinetuned en geoptimaliseerd zodat de gebruikers er steeds meer uit kunnen halen. Ook in 2016 is dit het geval. Alle updates hebben dit jaar te maken met een verbeterde samenwerking tussen mensen onderling. Wij zetten de belangrijkste veranderingen voor jou op een rij.

 

Nieuw in PowerPoint 2016!

Reeds in januari 2016 werden de eerste updates van PowerPoint 2016 doorgevoerd. Hierbij is het belangrijk om weten dat deze eerste updates enkel van kracht zijn voor abonnees van Office365. Wij bieden in dit artikel een overzicht van de nieuwigheden. Wil je je meer verdiepen in de materie of een compleet beeld krijgen van de mogelijkheden van PowerPoint, dan raden wij je aan een cursus te volgen die het volledige pakket behandeld. Je vindt meer informatie hieromtrent via de Powerpoint training van ICTtrainingen

 

Aanwezig zijn in real time

 

Vanaf januari 2016 kunnen abonnees van Office365 in real time erbij zijn, wanneer er samengewerkt wordt. Dit werd mogelijk gemaakt door het inschakelen van OneDrive en Sharepoint van Office365. Vanaf begin 2016 kunnen gebruikers zien wie er tegelijk met hen aan een dia werkt en wat er precies aan het gezamenlijke werkstuk wordt veranderd. Dit is echte samenwerking in real time, waarbij je altijd zicht hebt op het werk van alle co-auteurs. In april werd erop dit elan verder gewerkt.

 

Functionaliteiten voor mobiele apparaten

 

Wie PowerPoint2016 mobiel gebruikt, kan vanaf het begin van dit jaar, door enkel maar het scherm aan te raken, aantekeningen maken die meteen ook aan het eigen document kunnen worden toegevoegd. Dit kan door de tab tekenen te gebruiken. De aantekeningen die je zo maakt, kunnen trouwens ook omgezet worden naar grafische vormen. De vormen die je zo zelf creƫert kunnen ook gestandaardiseerd worden en gebruikt worden als grafische vormen binnen Office.

 

Een nieuw Office sjabloon: Black

 

Begin dit jaar werd een nieuw Office sjabloon toegevoegd aan PowerPoint2016: Black. Dit sjabloon kan trouwens niet alleen in PowerPoint gebruikt worden, maar ook in alle applicaties van Office!

 

De recente updates in 2016

De functie samenwerken werd vernieuwd.

 

Natuurlijk mag je van PowerPoint 2016 alles verwachten wat je al gewoon was. Voor de gebruikers werden echter nog meer nieuwe functionaliteiten voorzien. Zo werd de mogelijkheid tot samenwerken met anderen nog verbeterd. Uiteraard kun je je presentaties nog altijd met anderen delen, maar dankzij PowerPoint 2016 gaat dit nu nog een stuk makkelijker dan je al gewoon was. Samenwerken door OneDrive en SharePoint te gebruiken, behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Maar, er is meer. Nu kan je wanneer je een gedeeld document opent, ook meteen zien wie er op dat zelfde moment ook bezig is met een bewerking. Meer nog, je kunt zelfs zien op welke plaats dat gebeurt. Je kunt zelfs met elkaar chatten wanneer je over Skype for Business beschikt. In de rechterbovenhoek van het lint, zie je namelijk waar alle activiteit in het document zich afspeelt. Wanneer je Skype for Business hebt, moet je enkel op de avatar van de persoon in kwestie klikken om te kunnen chatten.

 

Activiteitenpaneel

 

Wat er zich afspeelt in een document, kan, zoals hierboven al gemeld, in de rechterbovenhoek van het lint worden bekeken. Dit kan met het activiteitenpaneel. Ook dit activiteitenpaneel is nieuw, en geeft direct inzage in alle veranderingen die in een document doorgevoerd werden. Ook is het mogelijk om oudere versies te raadplegen. Het activiteitenpaneel kan geraadpleegd worden door in het lint op de knop activiteit te klikken.

 

Commentaar nalaten

 

Wanneer je in het lint op een tekstballon klikt, kun je meteen je commentaar leveren of commentaar van anderen bekijken. Door de verbeterde mogelijkheden tot samenwerking is het nu makkelijker geworden om commentaren te beantwoorden of om ze als afgewerkt te markeren.

Microsoft werkt steeds verder aan updates voor PowerPoint en andere Office applicaties. We houden je zeker verder op de hoogte!