Prezi, een alternatief voor powerpoint

Een alternatief voor PowerPoint is Prezi, Prezi is presentatie software wat beschikbaar is via internet en uitermate geschikt om ideeën te delen en inzichtelijk te maken,  de opzet van Prezi is anders als PowerPoint , waar je in PowerPoint werkt met een (groot) aantal verschillende dia`s werkt prezi met 1 “doek” waarbij er via in en uitzoomen van het ene scherm/gedeelte naar het andere scherm gedeelte wordt -in en uitgezoomd en/of bewogen.

Alhoewel zeker niet geschikt voor alle presentaties maakt dit de presentatie al snel een meer dynamisch geheel, en is Prezi  naast lineaire informatie ook heel erg geschikt voor non-lineare informatie,  er kan op een eenvoudige manier tussen bepaalde informatie heen en weer worden gesprongen deze informatie kan  worden ingedeeld in groepen (z.g.n. frames).

Software:
De software werkt via een online tool, maar voor Prezi Pro & Prezi EDU Pro is er ook software aanwezig wat men kan downloaden en lokaal op de eigen computer kan gebruiken.
Daarnaast is het mogelijk om met meerdere mensen tegelijkertijd aan aan een Prezi presentatie te werkingen via de “prezi meeting” functie. En is een app beschikbaar voor ipad

Prezi wordt steeds meer gebruikt, zowel als alternatief voor PowerPoint maar ook binnen bv scholen, & voor het ontwikkelen en inzichtelijk maken van ideeën van vormgevers architecten & informatie visualisatie & complexe systemen.

 

Voorbeeld van presentatie met Prezi
TEDGlobal 2010 presentation: How Web Video Powers Global Innovation

 

Prezi is gratis in gebruik, maar uw presentaties zijn openbaar & door iedereen te bekijken, indien er voor het betaalde PRO of ENJOY account wordt gekozen kunnen presentatie privé worden gezet zodat u zelf kunt bepalen wie er toegang heeft tot uw presentatie.


Ga naar de website van Prezi

Vieuwer voor de ipad
Desktop versie

1 thought on “Prezi, een alternatief voor powerpoint”

  1. Prezi is inderdaad een prachtige presentatietool. Ik kan er haast niet zonder – aangezien ik vaak presentaties met deze tool maak voor potentiële clienten. Het is een “flashy manier” om je presentatie vorm te geven. Het ziet er enorm professioneel uit. Zelf heb ik ook een artikel geschreven over de alternatieven van Powerpoint geschreven, wat je misschien interessant vindt!

Comments are closed.