PowerPoint presentatie voorbeelden

Wat maakt een goede PowerPoint presentatie, soms is het beste om ideeën op te doen van PowerPoint voorbeelden welke andere mensen al hebben gemaakt en /of met succes gebruikt.

Vaak zie je dat mensen vervallen in een vast patroon wanneer er PowerPoint presentaties worden gemaakt, waarbij niet het maximale uit de software wordt gehaald, mede hierdoor heeft  PowerPoint een niet zo`n goed naam qua presentatie.

Ook zie je dat er gebruikt wordt gemaakt van de standaard sjablonen waarbij er vervolgens extreem veel tekst wordt geplaatst zonder logische opbouw,
ook wordt een logische onderverdeling  en het gebruik van bulletpoints vaak vergeten. en daarnaast wordt een en ander vaak  “opgevrolijkt” met er niet  ter zake toe doende clip-art.

Tijdens de presentatie wordt de PowerPoint de centrale spil waar alles om draait , het publiek leest & de spreker is  (eigenlijk) overbodig, zonder dat deze 2 elkaar aanvullen of nog beter; versterken. – Wat men leest = wat er wordt verteld – . Een gemiste kans!

De spreker is het centrale punt het belangrijkste & de PowerPoint  met eventuele voorbeelden is de assistent; deze helpt om te illustreren wat er verteld wordt. Dit omdat sommige mensen nu eenmaal beter dingen oppikken & leren indien er een visuele ondersteuning aanwezig is. daarnaast is het een ondersteuning bij complexe zaken om indien men  “even de draad kwijt raakt” snel via de presentatie bij kan blijven op een eenvoudige manier.

Een eenvoudige tip: wat u zich moet afvragen is;  kan ik mijn presentatie houden als PowerPoint even niet werkt ? in de meeste gevallen dient het antwoord hierop “ja” te zijn.

 

Wat maakt een goede presentatie

 

  • vertelt een verhaal
  • bevat goede en sterke afbeeldingen /beelden
  • gebruikt niet al te veel tekst
  • bevat de meest belangrijke bulletpoints

Wellicht is de regel van Guy Kawasaki’s 10-20-30 wel bekend:
Een PowerPoint   moet 10 slides bevatten niet langer als 20 minuten duren en geen font bevatten kleiner dan 30 points,
Een beproefde regel om in gedachten te houden


 

Voorbeelden van goede PowerPoint  presentaties:

 

De website TED heft onnoemelijk veel goede presentaties, via deze website doet u veel voorbeelden op voor  presentatie technieken en  het  gebruik van powerpoint en andere visuele ondersteuning, welke u wellicht in uw  eigen situatie kunt gebruiken. bekijk er een paar en schrijf op wat bleef hangen om een goed beeld te krijgen wat werkt en wat niet werkt!

Voorbeelden:

 

1 thought on “PowerPoint presentatie voorbeelden”

Comments are closed.