PowerPoint op iPad

Steeds vaker krijgen we de vraag of we interactieve PowerPoint presentaties ook zodanig kunnen maken, dat ze moeiteloos afgespeeld kunnen worden op de iPad of op de Samsung Galaxy Tab. Salesmanagers gaan namelijk steeds vaker met een tabletcomputer naar potentiële klanten en nemen niet altijd meer een laptop mee. Hoe kunnen zij nu ook met hun tablet, op professionele wijze presenteren? Op internet zijn overal oplossingen te vinden.
Zo kunt u uw presentatie bijvoorbeeld opslaan als een PDF-bestand, losse afbeeldingen of zelfs als video. Helaas gaan deze oplossingen ten koste van bijvoorbeeld interactiviteit, animaties en overgangseffecten.

Onze PowerPoint professionals gebruiken hiervoor dan ook andere methoden.

Hoe werkt het?
Zoals bekend voeren Apple en Microsoft nog steeds oorlog en is het dan ook niet eenvoudig om een Microsoft-programma als PowerPoint, gemakkelijk op een iPad van Apple te zetten. Hiervoor heb je wat hulpprogramma’s nodig.

Optie 1: De presentatie converteren naar HTML5 of flash.
Ispring Solutions heeft speciale software ontwikkeld voor de geavanceerde PowerPoint-gebruiker. Zie ook: http://www.ispringsolutions.com/. De software van iSpring maakt het mogelijk om PowerPoint te converteren naar een HTML5- of een Flash-bestand, met behoudt van alle effecten en hyperlinks. Vervolgens is het mogelijk om dit bestand op een FTP-server te zetten, waarna deze gemakkelijk te openen is in iedere browser. Dus ook in de Safari-browser op uw iPad! Deze optie is echter vrij arbeidsintensief, aangezien bepaalde animaties en overgangseffecten niet worden ondersteund door bepaalde browsers. Het is dus vooral een kwestie van veel testen, voordat het resultaat naar wens is.

Optie 2: Keynote
Wanneer u niet altijd beschikking heeft over een internet-verbinding, is er nog een andere oplossing. De iPad ondersteunt dan wel geen PowerPoint, maar Keynote wordt wel aangeboden in de App Store. Een andere optie die wij dus vaak toepassen, is dat wij een PowerPoint presentatie op een Mac computer, omzetten naar een Keynote presentatie.
Dit bestand is vervolgens eenvoudig op de iPad te zetten.

Zoekt u iemand die u hierbij kan ondersteunen?
Neem contact op via onderstaande link: pptstudios.nl

Over de auteur:
Ferry Pereboom  (pptstudios.nl)