PowerPoint leren

Een Microsoft training op het gebied van PowerPoint is zeker aan te raden wanneer u meer wilt leren over de vele mogelijkheden die deze standaard software van Microsoft Office u te bieden heeft. PowerPoint is een ideaal programma om presentaties mee te maken, maar de mogelijkheden reiken nog ver daarbuiten. Door een uitgebreide Microsoft training te volgen, bijvoorbeeld bij icttrainingen.nl, maakt u kennis met al deze mogelijkheden en leert u op professionele wijze omgaan met PowerPoint.

Voor wie is deze Microsoft training bedoeld?

De Microsoft training voor PowerPoint kan uitstekend worden gevolgd door iedereen die goed wil leren werken met deze software. De training is een ideale optie voor iedere beginnend gebruiker van het programma, maar heeft ook zeker een toegevoegde waarde voor iedereen die de kennis van PowerPoint verder wil uitbreiden. De Microsoft training heeft een flexibele opbouw en een eenvoudig te volgen structuur, waardoor er geen specifieke voorkennis nodig is om de training goed te kunnen volgen. Ten einde van deze training kan iedereen optimaal gebruik maken van de talloze mogelijkheden van PowerPoint.

Diverse kennisniveaus

Wanneer u al enige ervaring heeft met het werken met PowerPoint, dan is het uiteraard niet nodig de basis nog eens aan te pakken. Daarom is het mogelijk een training op het eigen niveau te volgen. Er is altijd een training of cursus beschikbaar op uw eigen kennisniveau. Bij icttrainingen.nl start u met het maken van een zogeheten kennistest, waarmee uw huidige kennis gemakkelijk kan worden vastgesteld. Op basis van het resultaat volgt er een advies voor een bepaalde training. Er zijn zowel leerconcepten voor particulieren als voor ondernemingen die de medewerkers willen bijscholen op het gebied van PowerPoint. Zo is er voor iedere cursist een passende e-learning training die eenvoudig in de eigen tijd en vanuit de eigen vertrouwde omgeving gevolgd kan worden.

De basis van PowerPoint

PowerPoint is een standaard softwareprogramma van Microsoft, maar biedt u toch talloze mogelijkheden. In de basis kunt u met dit programma onder meer presentaties maken, dia’s ontwerpen en bewerken, teksten en objecten invoegen in de meest uiteenlopende vormen en opmaak gebruiken. Daarnaast zijn er ook diverse mogelijkheden op het gebied van grafieken, tabellen en animaties. De training leert u goed omgaan met al deze mogelijkheden en leert u tevens alle mogelijkheden op verschillende manieren toe te passen. U gaat gebruik maken van achtergronden, ontwerpen, sjablonen en thema’s, u leert uw afgeronde presentaties goed te beveiligen, u kunt diavoorstellingen samenstellen en zowel stilstaande als bewegende beelden tonen.

Verschillende versies van PowerPoint

Binnen de diverse versies van Microsoft Office verschilt ook steeds de versie van PowerPoint. U kunt werken met onder meer Office 2003, 2007, 2010 en 2013. Ieder programma van PowerPoint biedt u dezelfde mogelijkheden, met hier en daar een klein verschil, maar het belangrijkste verschil zit toch in de plaatsing van de mogelijkheden op het scherm. De uitstraling van PowerPoint verandert per versie voortdurend, maar de uitgebreide mogelijkheden blijven vrijwel onaangepast. Dit betekent dat u gemakkelijk met meerdere versies kunt werken na het volgen van de training. Het is even wennen wanneer u gebruik maakt van een andere versie, en u zult wellicht wat moeten zoeken naar de plaats van de benodigde functies, maar in de basis kunt u na het volgen van de training met iedere versie werken.

Ideaal voor vertegenwoordigers, sprekers en andere professionals

PowerPoint is een ideaal programma om professionele presentaties te maken en te tonen. Het programma is dan ook favoriet onder de professionals die met regelmaat een presentatie te houden hebben en daarbij ondersteund willen worden door passende beelden, grafieken en informatie. Met PowerPoint kan een passende diavoorstelling worden gemaakt die de presentatie ondersteunt. Op volgorde kunnen de dia’s worden getoond tijdens het toespreken van het publiek, waardoor de woorden extra kracht wordt bijgezet met passende beelden die meer inzicht bieden. Een PowerPoint training is dan ook een uitstekende optie voor vertegenwoordigers, sprekers en andere professionals die tijdens het presenteren zelf extra ondersteuning van beelden willen gebruiken en tegelijkertijd het publiek extra aan willen spreken met de dia’s.

PowerPoint voor particulieren

Het programma is zeker niet uitsluitend bedoeld voor professionals die zich bezig houden met grafieken, tabellen, presentaties en meer. PowerPoint is ook zeker een ideaal programma voor particulieren die graag mooie creaties maken met de PC. Zo kunnen er leuke fotobewerkingen worden gemaakt met PowerPoint, er kunnen verjaardagskaarten worden ontworpen of een leuke diavoorstelling voor Valentijnsdag. Dit zijn uiteraard slechts voorbeelden, want de mogelijkheden met PowerPoint zijn vrijwel onbeperkt. De beelden zijn te tonen middels een diavoorstelling op de PC, maar uiteraard kan iedere dia ook online worden gezet als afbeelding op Social Media of bijvoorbeeld worden uitgeprint om te persoonlijk te overhandigen. Het is zelfs mogelijk uw eigen schilderijen te maken met PowerPoint!

Het maken van de mooiste creaties

U kunt eigen afbeeldingen invoegen in PowerPoint, waarna u deze eindeloos kunt bewerken. U kunt tekst invoegen op de afbeelding, zowel bewegend in 3D als vlak en stilstaand, u kunt animaties toevoegen, kleuren en figuren aanpassen en bewerken tot een uniek eindproduct, en meer! Dit kan uiteraard met uw eigen foto’s als basis, maar u kunt ook rechtenvrije foto’s downloaden en als basis gebruiken voor uw eigen creaties. Met alle gemak maakt u met PowerPoint uw eigen kunstwerken voor aan de muur, unieke wenskaarten voor specifieke personen, oorkondes, diploma’s, certificaten, gedichten en verhalen enzovoort. Uiteraard leert u hier alles over in de Microsoft cursus.

Online een Microsoft cursus of training volgen

Het makkelijke van de Microsoft cursus of training is wel dat deze eenvoudig online te volgen is. U hoeft er de deur niet voor uit en u leert gemakkelijk stap voor stap te werken met alle functies en mogelijkheden van PowerPoint. Zowel professionals als particulieren halen ten einde van de training al het mogelijke uit dit standaard Office programma. De training is zelfs binnen een week af te ronden, tegen een aantrekkelijke investering. Kortom, deze training is absoluut de moeite waard voor iedereen die PowerPoint zakelijk of privé wil gaan gebruiken voor de meest uiteenlopende doeleinden, van professionele presentatie tot privé collectie foto’s en herinneringen.

 

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

Comments are closed.