Gebruik video in PowerPoint

Het gebruik van video in PowerPoint is heel erg populair en geeft tal van mogelijkheden, op een gegeven moment zal het vast voorkomen dat u uw video; een eigen video of video van Youtube of andere video bron  binnen uw PowerPoint presentatie wilt toevoegen. De onderstaande korte uitleg geeft in het kort weer de stappen die u hiervoor dient te volgen.

Uw video klaar zetten

Om bestands-problemen te voorkomen is het het beste om een appart map aan te maken, noem deze map b.v.  “video in PowerPoint” kopieer vervolgens uw video van de huidige locatie naar deze map, het is aan te bevelen om met het .WMV formaat te werken.

 

 

Het spreekt natuurlijk voor zicht dat het werken met lange video`s niet is aan te raden zoals ook beschreven in in het powerpoint voorbeelden artikel . kortom hou uw video`s onder de 1 minuut maximaal.

Creëer een nieuwe PowerPoint presentatie en sla deze op in de gemaakte map “video in PowerPoint”. Open vervolgens deze video presentatie en voeg een nieuwe dia toe.
vanuit het menu klik op toevoegen / insert en kies hier vervolgens Movie and Sound – Movie From File option / video vanuit bestand toevoegen. Er zal een nieuw venster openen waarin u uw video kan selecteren selecteer de video uit de map “video in PowerPoint”.

Wanneer de video eenmaal aanwezig is binnen de dia kunt u deze nog bewerken door deze te verslepen en /of kleiner of groter te maken ook kunt u bepalen of deze direct begint te spelen of pas begint wanneer u op de play/afspeel knop klikt


Belangrijk; om te onthouden

PowerPoint slaat uw video niet op tezamen met uw presentatie, het is dus van belang om de video altijd tezamen op te slaan bij uw PowerPoint .pps bestand, dus op het moment u de presentatie op een andere plek gaat afspelen kopieer de gehele map inclusief het video bestand naar usb/cd of harddisk.

Indien u een andere computer gebruikt test uw presentatie voordien om er zeker van te zijn dat deze werkt en de computer de beschikbare codecs (compressie indeling voor video) bevat.

Gebruik van Youtube in PowerPoint is ook mogelijk!
In een volgende les zullen we de werkwijze hiervoor stap voor stap uitleggen